Sunday, October 31, 2010

Makey gula

Hari ni gi makey gula lg, ghoyak oghey Klatey..
Dekat Mutiara Bangi, umoh oghey2 kayo blako..
A friend of my late father..
As usual lah, memang akan sampai awal punye, around 11.15am
Diorang baru je selesai nikah
Memang makanan belum tersedia lagi lah
Disebabkan ikut mak punye rule, memang kebiasaannye akan melangot dulu di tempat kenduri tersebut..

Rule dia adalah:

"Bile pegi kenduri kawen, mesti datang awal, kalau datang lambat nanti meja kita makan tu kotor, mama tak suka makan kat meja kotor"


Natijahnye
Dtg awal sgt
Temenung dulu tgk2 org

Muke ni dah lame tak keluar magazine

So, ape lagi, memang dah lame tak amek2 gambau ni..
Seperti biase, as a blogger, kite tak boleh duduk diam2 je
Kite kene merayau sikit2..
Sementara orang tak de ni..

Meja makan pengantin
Dihias dgn shades of purple crysanthemum

It was a nice and simple reception..
Bertemakan putih dan purple

White candle holder
menambah seri meja makan beradab

Kek 2 tingkat
Berwarna cream

Dihiasi dengan pink roses

Mommy & Don
Oopps
Sorreyy

Tapi tak sempat tgk pengantin sebab kalau gi wedding dgn mak, memang tak akan tunggu pengantin..
Dah kenyang makan , terus bla jee~~

2 kuntum rose putih
menghiasi setiap meja para tetamu

Khemah pengantin yang berkonsepkan Arabian dihiasi
dengan chandelier yang tak berapa nak besar dan blink2

Setiap kerus, dihiasi dengan riben berwarna lilac


Whats on the Menu:
Nasi putih
Ayam goreng berempah
Daging gulai
Sayur goreng
Ulam
Sambal tempoyak
Sambal belacan
Sambal kicap
Air asam
Tembikai

Air sirap yang sejuk lagi merah dan
menyegarkan dikala terik panas mentari

The goody bag , cute kan

Bukannye chocolate
Dia macam biskut kacang yang dibeli dan
dibalut dalam kertas minyak warna putih

Ni, biskut kacang yang up siket lah


Lepas berkenduri,
As usual, gi makan desert pulak kat Secret recipe

White - choc cheeseee cake
I keping makan, share 3 orang
Makan dgn dark coffee

Hah
Puas

Jom pulang


No comments:

Post a Comment